08. 11. 2016.

Riječki steampunk - Rijeka u doba K.u.K

Molo Adamich 1905, Rijeka. Foto: croinfo.net
Na riječkoj društevnomrežnoj stranici "Književnost uživo" objavljena je jučer pripovijetka "Bura" mađarskog pisca Szabolcsa Benedeka. Tiskano izdanje ovog književnog časopisa radi se na zahtjev, a Benedekova priča izaći će u zimskom izdanju koje izlazi oko 31. prosinca, dok će issuu izdanje istog broja biti dostupno u siječnju.

Szabolcs Benedek proveo je prošle godine nekoliko tjedana u Rijeci kao gost Rezidencijalnog programa Kamov, a pripovijetka "Bura" nastala je nakon toga kao prethodnica romana o riječkom morskom psu koji izlazi iz tiska početkom iduće godine u nakladi Helikon Kiadó iz Budimpešte.

Benedek je nakon Rijeke boravio ove godine i u Knjižnici i književnom svratištu "Zvona i nari" u Ližnjanu, a na stranicama Kulturistre možete pročitati razgovor koji su tamo s Benedekom vodili Natalija Grigorinić i Ognjen Rađen.

Pripovijetku "Bura" možete u cijelosti pročitati na društevnomrežnoj stranici "Književnost uživo", a o ovoj steampunk priči napisao je pažnje vrijednu kolumnu "Riječki steampunk" Milan Zagorac, jedan od osnivača stranice.

Nema komentara:

Objavi komentar